21 Mart 2012 Çarşamba

☆ Göbekli Tepe - Urfa (Mutlaka Okuyunuz)

☆Arkadaşlar geçtiğimiz hafta şirketimiz ile küçük bir gezi düzenleyip Antep-Urfa-Mardin-Diyarbakır turu gerçekleştirdik. Bu tura dair çok güzel resimlerim ve paylaşmak istediğim bilgiler var fakat iş yoğunluğum ve rahatsızlığım nedeniyle bu paylaşımı erteliyorum.

☆Ama çok önemli olması sebebiyle bu turda benim en çok dikkatimi çeken, Türkiye ve Urfa için paha biçilmez bir tarihi değeri olan Göbekli Tepe'yi sizlere anlatmak istiyorum. Bu yer beni gerçekten çok etkiledi üstelik benim daha önce hiç bilmediğim bu yer aslında bizden ve bizim milletimizden başka dünyada ki diğer herkesin dilindeymiş, yaptığım küçük araştırma da bunu öğrendim.

☆Bizim şuan yüzüne bile bakmadığımız bu değer ilk insan ve medeniyetlere dair çok büyük ipucular veren çok eski, hatta şimdiye kadar keşfedilmiş en eski tarihi tapınaktır.

☆☆☆Ve şuan arkeolojik kazı çalışmaları bile Almanlar tarafından yapılmaktadır.☆☆☆

☆Dünyanın dünya mirası ve değeri kabul ettiği ve en ince ayrıntısına kadar adım adım gelişmeleri takip ettiği bu yer ülkemiz tarafından ibretliktir ama henüz kültürel değer olarak kabul görmemiş ve korumaya bile alınmayacak kadar özensiz ve ilgisiz bırakılmıştır.

☆Öyle ki kazı esnasında ortaya çıkarılan çok değerli bir heykel bu ortamdan kolayca çalınmıştır.

☆Bu konu hakkında bize gönderilen çok güzel bir pps sunum dosyası var. Bu yazının ekinde tıklayacağınız linkten bu dosyayı indirmenizi, mutlaka izlemenizi ve başka insanlara da önermenizi önemle rica ediyorum.

☆Lütfen bu konuya duyarsız ve ilgisiz kalmayalım, topraklarımızdan fışkıran tarihi eserlerimize, değerlerimize ve ülkemizin geçmişine sahip çıkalım.


Nursalkımın..

8 yorum:

  1. canım benim, paylaşımın çok güzel...
    bundan 3 yıl önce bende urfaya 1 günlüğüne gitmiştim...
    vakit kısıtlı olduğu için sadece urfa balıklı göl ve etrafını gezebilmiştim ...
    çok foto çektik ama hepsinde ben ve ailem olduğu için paylaşmak istemedim...
    genelde sade resimleri yyaınlıyorum :)))

    urfa da böyle bir yer olduğunu bilmiyordum bunu öğrenmek çok güzel oldu canım benim :)))

    tekrar teşekkürler öpüyorum...
    bu arada geçmiş olsun ..........

    YanıtlaSil
  2. Ülkemiz tarihi eser açısından çok zengin bir konumda ancak bunlarla ilgilenilmiyor. Daha bizler bile bilmezken elin Almanından Amerikalısından öğreniyoruz. Bu gibi bir çok tarihi yer ya barajlara ya otellere ya da ticari başka şeylere harcanıyor. Hiçbir şeyin kıymeti bilinmiyor bu ülkede.
    Paylaşımın ve güzel ziyaretin için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Görmek kısmet olmadı henüz.Urfa'yı ben de çok merek ediyorum.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler arkadaşım..sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. urfaya hiç gitmedim, maalesf bu olaydan haberim bile yoktu ne yazık bana, bize gerçekten de çok duyarsısız. Sağol arkadaşım

    YanıtlaSil
  6. Ben burayı kaçırmışım:(. Halfetinin ordaki çalışmamı bu cahilliğime ver bende görmemişim belkide adını unuttum:( Çok güzel oralar iki şehir çok farklı ama G.ntep egede bir şehir Ş.urfa daha iranımsı. Yanyanalar ama aralarındaki fark beni şaşırtmıştıilk gördüğümde... Çok güzel yerler ama aylarca dolaşmak lazım ben listemi bitiremeden döndüm. Sadece orda değil canım Türkiyenin her yerinde böyle kazı yapılır güvenlik asla olmaz hatta çalışanların can güvenliği bile olmaz... O kadar gider tarihimiz halllaaa kıymet bilmiyoruz inanılcak gibi değil...

    YanıtlaSil
  7. blogun ve şiirlerin harika ellerine yüreğine sağlık

    YanıtlaSil