2 Temmuz 2012 Pazartesi

Biten Tatil Ve Peş,imi Bırakmayan Aksilikler..!



Efendim aslında zat-ı alimin temiz ve iyi huylu niyeti size güzelmi güzel, iç açan, yes yeşil,  uzun + bol resimli bir "Karadeniz Gezisi" postu hazırlamaktı ama maalesef peş peşe gelen aksilikler üzerine asabiyetimin çığırından çıkması ve zapt edilememesi üzerine şimdilik sizlere bir sıkıntı yani "çok dertliyim a dostlar" temalı iç dökme postu hazırlıyorum...

Gel gelelim bu buhranlı ve fir-u rengiz (aslı afunet yani sinirli) halimin sebebine..

İlk sebep geçen hafta tatile çıktığım o çileli gecede bahsettiğim üzere otobüs belası!
Efendim şehirler arası otobüs ile seyahat etmek tam bir çile doldurma şeysiymiş de haberim yokmuş meğer!
Yine kendim ettim kendim buldum üşengeçliğimle öğrenmiş oldum! Duyurulur!!!!

Malum geçen haftaki ULUSOY TURİZMİN REZALETLERİ gazasının üstünden çok geçmedi ki başka bir firmadan (akraba tavsiyesi- ve tanıdığın otobüs firması belasına bulaşarak) alınmış dönüş illeti pardon bileti ile tatilimin tüm güzelliğinin üstü kısa bir süre ben sinirimi absorte edene kadar örtülmüş bulunmaktadır..

Yolda çektiklerimi anlatmayacağım ama şu kadarını söyleyeyim meğer bizim otobüs - uzun yol seyahati diye adlandırmış olduğumuz yolculuğun tam ismi şehirler arası (indir-bindir çilekeşli) dolmuş imiş...

Sabah beş de ayak basmam gereken Şehr-i İstanbul'a saat sekiz de anca inebildim!

Zira aptal otobüsün indir bindir beklemeleri yetmiyormuş gibi tam iki saat kırk beş dakikamızı gasp eden ve neredeyse abartısız bir buçuk saatte bir verilen gereksiz molaları + iki de bir yok benzindi yok birisinin sigarasıydı yok birisinin tuvaletiydi yok yolcu indirelim yok yolcu bindirelimle geçen abartısız üç saatimi çıldırır bir vaziyette geçirdim!

Otobüste bulunan ve bir nevi okul gezisine çıkan, yaşları sekiz ila on üç arası değişen yaklaşık otuz okullu çocuğun (pardon canavarın) gece boyu dırdırlarından, sürekli flashlı fotoğraf çekmelerinden nevrim fena halde döndü ama ben bunlara değinmeyeceğim..

Hele eşimin dün gece telefonunu çaldırıp hattını iptal ettirmiş ve bana haber vermemiş ve de bu sabah beni almaya gelecekken uyuya kalmış olmasını hiç anlatmayacağım!

Eşim beni almaya gelmeyince bindiğim taksinin taksimetreyi açmamış olmasından, evin önüne geldiğimde her zaman en fazla sekiz tl ödediğim yoldan on beş tl istemesinden, ben nasıl yani deyince; pişmiş pişmiş on tl yol parası + beş tl bagaj parası demesinden, ben ısrarla fiş istediğimde bana önce fişim yok deyip ben parayı vermeyince de doldurulmamış bir fişi bana kakalayıp kaçmasından hiç bahsetmeyeceğim bile..

Of ya!!!

Neyse işte öyle böyle her ne kadar yolculuk kısımları çok can sıkıcı olsa da diğer kısımları muhteşem geçmiş ve tadına doyulmamış bir tatilin daha sonuna geldim.

Tutmayın beni ağlamak istiyorum!!!!!!


Son Not: Efendim bu hafta ne yazılarınıza yorum yapabildim (bir çoğunu okudum ama) ne de bana yaptığınız güzel yorumlara cevap verebildim. Beni mazur görün, hepinizi seviyorum..)

Nursalkımın..

14 yorum:

  1. bence bir daha tatile gitme, hadi tatil gittin eşini bırakıp gitme..:)

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldin ve geçmiş olsun o halde:)

    YanıtlaSil
  3. takside bagaj parasımı olurmuş, insanları her yönden yolmaya bakıyorlar ya, çok çekmişsin canım allah yardım etsin diyeceğim otobüste bıdı bıdı konuşan tiplere bende sinir oluyorum. neyse böylelikle çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  4. Canım hoş geldin öncelikle ve hadi geçmiş olsun sana diyorum. Hakikaten bu yolculuk geriyor insanı

    YanıtlaSil
  5. canım benim...
    bende seni seviyorum...
    postunu okuyunca bende üzüldüm...
    ama artık geçti bitti, nihayet İstanbuldasın...
    üzme kendini...
    Veee HOŞGELDİN İYİKİ GELDİN...
    özledim seni ...
    senden resimli postlar bekliyorum...
    gezdiğin yerleri fotoğraflamışsındır...

    hadi öptüm kocaman...

    YanıtlaSil
  6. :) ooouuuuvv okuyunca bile te allaaaam ya dedim baya çilekeş geçmiş ama vardır kıyısından köşesinden güzel dakikalar :) biz tutmayalım sizi mademse Allaha emanet ;)

    YanıtlaSil
  7. Hoş geldin..Aksilikler olmuş, geçmiş olsun..Keyifli günler diliyorum.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  8. hoşgelmişsiiinn..sevindim dönmene ..bu demek oluyorki son sigara 15. bölümü yazarsın artık ....şaka şaka
    bir takım talihsizlikler yaşasanda sağ salim gelmişsin..bunu başlangıç say bundan sonra hep güzel şeyler olsun hayatında yolunda gitsin bütün işlerin diyorum..
    Bundan sonraki yazılarını özellikle 15. bölümü merakla bekliyorum..
    Sen gittiğin zamanlarda Şevval Sam ı yüklediydim sayfama dinleyebildin mi?
    bir ricam olacak 2 gündür sen yokken bloğunu didik didik ettim..bazı yorumlarda bulundum cevaplarınıda almak isterim..bir hata yaptım e posta yoluyla abone olu es geçmişim..şimdi ara dur nerde ne yazdıydım ne yazmış diye...bana yorum yaptığın url ri sayfamda yorum bölümüne yapıştırırsan çok mennun olurum..tabi vaktin olursa..tatil dönüşü evde bir çok iş birikmiştir..hele eşin evde kaldıysa...vah vah tüh tüh...ben bunu çok yaşadım..ailemin yanına gidip döndüğümde kapıyı açıp korkup geri çekilip of of of vah vah vah deyip ,hırsız girmişe dönmüş evi günlerce derleyip toparlama çalıştığım çok oldu..umarım senin ki benim ki gibi değildir diyorum...toz almayala kurtulursun inşallah..
    sevgiler hoşgeldiiiiiiiiiiiiinnnnnn.....

    YanıtlaSil
  9. Aksilikler yaşamın gerçeğidir istenmese de kimi zaman. Ağlamak ise her insanın yapamayacağı bir şeydir. Ağlamak kimi zaman güzeldir. Saygılar.

    YanıtlaSil
  10. bizde seni seviyoruz tabiki mazur görüyoruz. sevgiler nur salkımım.

    YanıtlaSil
  11. 1 temmuzda yazmışsın.
    ben de tatil dönüşü gelip haber verceksin diye bekliyordum.
    seni seniii.
    :)

    YanıtlaSil
  12. Geçmiş olsun.. Uzun yolculuklar bazen hiç çekilmiyor cidden..

    YanıtlaSil
  13. inanamıyorum! bu kadar mı aksilik olur! ayh geçmiş olsun canım. neymiş de ne tatil yapmışsın, hey Allah'ım :)

    YanıtlaSil
  14. Benim de böyle meşhur otobüs ve taksi maceralarım vardır. Sanki biraz benzettim bu talihsizlikleri benimkilere:)Neyse ki tatilin iyiymiş, bunlar da o an çıldırtmana sebep olsalar da ilerde gülümsetecek anılar olmuş:

    YanıtlaSil