10 Temmuz 2012 Salı

VİRÜS DEĞİL ARKADAŞLAR HATALI İÇERİK

Arkadaşlar panik yapmayın :)
Çoğu arkadaşım bu uyarının virüsten olduğunu, kendi antivirüs programlarının onları uyarmadığı için zayıf olduğunu sanmış ama bu öyle bir şey değil.
Resimcenneti.com isminde ki bir sitenin urlsini vererek kullandığım resim google sistemi tarafından tanınmadığı için  hatalı ve tehlikeli olabilecek bir link olarak tanımlanmış ve uyarı vermiştir.
Zira google bu sitenin muhtemelen çok farklı bir içeriğinde sorunlu bir yazılım tespit etmiş ve bu siteden gelecek her şeyi zararsız olsa dahi tümden koruma listesine almıştır.
Sorunu nasıl anladığım kısmına gelince bir kaç gündür bende sık sık başka arkadaşların sitesinde bu uyarıyla karşılaşıyordum sanırım google bu içerik kaynağı konusunda şu aralar sıkıntı yaşıyor ve hatalı olsun olmasın tanımlayamadığı her yabancı url için bizi uyarıyor.
Bu konuda bazı arkadaşlarım aynı şeyin benim sayfama da olduğunu söyleyince bende direk linkle www.nursalkimi.blogspot.com üzerinden bloguma girmeye çalıştım.
Ve googlenin bana hatalı diye verdiği www.resimcenneti.com urlsini konularımda ki resimler içinde arattım.
Zaten sayfama ilk girişte direk açılan üç konu var ve mutlaka bunlardan birinde bu resmi yüklediği için hata bu üçünden birinde olacaktı.
Bende son üç konumda ki resimleri kontrol ederek resimcenneti.com dan aldığım resmi kaldırdım ve sorun da ortadan kalktı :)))
Umarım bu sorunu yaşayanlar için açıklayıcı olabilmişimdir.
:)) Beni bu konuda uyaran arkadaşlarım için çok teşekkür ederim ..

Nursalkımın..

2 yorum:

  1. evet sorun düzelmiş, geçmiş olsun..:)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim açıklamaların için...Hepimizin başına gelebilir..Bilgilendirdiğin için sağol:)

    YanıtlaSil