5 Mart 2013 Salı

My Name is KHAN And I'm Not a TERRORİST



Herkese merhaba arkadaşlar..

Size dün akşam izlediğim bir filimden bahsetmek istiyorum. Kendime bu filmi tanıtmayı görev bildim ve daha fazla yazmadan duramayacağım. Zaten Müslüman bir kimse böylesine güzel bir filme hakkını teslim etmeden duramaz diye de düşünüyorum.

Filmin adı "My Name İs KHAN (Benim Adım Khan)". Bu film gerçekten de benim son zamanlarda izlediğim en anlamlı ve güzel filmlerden biri oldu. Hint yapımı olan bu yapım oldukça duygusal, üstelik zaman zaman abartılı sahneler içerse de gerçekten izlemeye ve 160 dakika olsa da zaman ayırmaya değer. Uzun 162 dakika olmasına bakmayın, zira filmin nasıl bittiğini anlamıyorsunuz bile. Bence vizyonda ki filmlere hatta bu güne dek izlediğim bütün filmlere (bir kaç istisnam var) beş basar.

Filmin konusuna kısaca değinecek olursam. Khan, Hint kökenli Müslüman bir ailenin Asperger Sendromu hastası olan oğludur. Oda her çocuk gibi ilk ahlaki eğitimini annesinden aldıktan sonra çok sevdiği annesinin ölümü üzerine Amerika'ya küçük kardeşinin yanına gider. Annesine verdiği bir sözü vardır ve onu tutmak için kendisine kardeşinin karşı çıkmasına rağmen Hindu inancına sahip, dul ve bir çocuğu olan bir kadınla aile kurar. Tüm engellemelere rağmen her şey güzel ve mutlu bir şekilde ilerlerken 11 eylül 2001 yılında ikiz kulelere yapılan saldırıdan sonra büyü bir anda bozulur. Ve bu saatten sonra Müslümanların Amerika da maruz kaldığı zulüm bir bir gözler önüne serilir. Khan ise bir Müslümanın inancına olan kuvveti sayesinde kendini bütün dünyaya kanıtlayacak ve insanlar tarafından sevilecek büyük işler yapar..


Beynim çok yorgun olduğu için cümlelerim net değil, konuyu toparlayamıyorum.  Ben anlatmaya yetemiyorum ama bu filmi mutlaka izleyin arkadaşlar. Şiddetle tavsiye ediyorum.

Sizlerde böylesine anlamlı bir yapımı izleyin ve herkese tavsiye edin.. 


Müslümanları kötüleyenler aslında kendi içinde ki pisliği ortaya serenlerdir bu çok güzel bir örnek. 

Nursalkımın..

10 yorum:

  1. TAvsiyene uydum Hemen yeni sekmede açtım biraz dolsun izlicem..
    Çook saol arkdşım
    Zaten biraz sıkkınlık var üzerimde iyi gider bu film :)

    YanıtlaSil
  2. Beni gerçekten etkileyen bir filmdir.

    YanıtlaSil
  3. çok önemli bir film ki bu ve halen izlemedim ama listemde.
    :)

    YanıtlaSil
  4. Bu filmi bende cok merak ediyordum senin yorumunlada izlemeye karar verdim :)
    Bende arkadaslar gibi film listeme ekliyorum sakin ve daha huzurlu bi zamanda kim bilir elkide basharfimle sicak cikolatalarimizi yudumlarken izleriz ♥
    opuyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bende izleyeli 4 ay olmuştur.Hint ve kore filmlerine zaten bayılıyrm.İçeriğindeki msaj itibariyle de oldukça anlamlıydı.İyi ki izlemişim dediğim filmlerdendir..

    YanıtlaSil
  6. Ablam da izlemiş ve bana tavsiye etmişti izle diye.
    Mutlaka izlicem Nursalkımım.

    YanıtlaSil
  7. bu filme dair övgüler almıştı hatta pc ye kaydetmiştim ancak neolduysa oldu uçtu gitti ve izleyemedim umarım izlerim teşekkürler dilerim yorgunluğun geçer
    kocaman sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Nursalkımım zamansızlıktan bahsedip duran ben bile izledim ve senin kadar çok beğendim bu filmi.. Keşke bir kez daha izlesem..Övgü az bile...

    YanıtlaSil
  9. Artık ben de takipçinim, benim bloguma da beklerim :)

    visnetadindaa.blogspot.com

    YanıtlaSil