5 Kasım 2012 Pazartesi

HÜZÜN KRALİÇESİ


Hasret gibi sokul ruhuma, ah ölüm gel de gir koynuma,
Seviş acılarımla, arsız bir gecenin sokaklarında bağıra çağıra!
Nefes nefese, çığlık çığlığa!
Kaçmalara düğümlenmiş kimliğinle söndür baharımı,
Şevkinle bi-çare eyle hadsiz uykularımı!
Çek tetiği! Vur aşkı gözlerimden,
Korkma! Vur gitsin can evimden!

Ömrüm gecenin ezberinde kaybolsun,
Ilık nefesin tenimde hapsolsun,
Bak ruhuma, gözlerinin efsunuyla hasretim  solsun..
Parmakların dalga dalga gezinirken çıtıllarında,
Bir rüzgara haşince bırak, ıslak saçlarım savrulsun!

Bırak aşk aksın kaleminden,
Bırak düş dökülsün gözlerinden,
Bırak söz düğüm olsun dilinde,
Bırak kelama dönsün hüzünleri,
Bırak yaşlar yıldızlar gibi kayıp gitsin dünlerinden!
Bırak 'muhabbet payını' alsın ölümden!

Bırak..
Hüzün kraliçesi tacını takmaktan yoruldu!

Bırak artık..
'O' hüzne dair kotasını çoktan doldurdu..

Bırak ki,
Sevmelerin bağrından tutunabilsin düşleri,

Bırak ki,
Huzuru aydınlatabilsin ışıldayan gülüşleri..

Bırak ki,
Gönlünün denizinde boğulsun, gitsin hüzünleri..

Bırak ki,
Mutluluğa kavuşmanın da hikayesini dökülsün kaleminden;
Bırak,
Yüreğinde kanadı kırık bir kuş olsun,
Uçup acılarından dallarına konsun 'Hüznün Kraliçesi'..





Nursalkımın..

14 yorum:

  1. işteeee sana yakıştı.
    ama kraliçe artık neşe kraliçesi filan olmak istiyor galibağa.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep.

      Bir senin yorumuna bakıyorum bir de senden öncekinin.
      Anlatmak istediğim şey aslında..

      Belki olanaksız, belki imkansız..
      Hayatıma sihirli bir değnek değse..

      Gzlerimden yaşlar yerine yıldızlar dökülse,
      Sonra kanatlar çıksa omuzlarımdan,
      Sonra uçsam, kaçsam..
      Büyülü masallar, huzur dolu hikayeler yazsam ve içinde yaşasam..

      Güneş deniz olsa, üşürken ben içine atlasam ve yüzsem..
      Avuçlarımda denizler olsa, susuzluğumu üflesem sonsuzluk katsa..
      Sonra ben her alkış tuttuğumda yağmur yağsa balıklar da yağsa..
      bazen güller de yağsın ama dikenleri batarsa korkarım o yüzden dikenleri budansın.


      Öyleydi sanırım anlatmak istediklerim.
      İmkansız düş gibi.
      Rüyalarımı çok seviyorum bazen, karmaşa ve sükunet bir arada oluyor..
      Özlediklerim rüyalarımda uğruyor,
      Bazen siluetsiz oluyor gelmeleri..

      Anlatmak istediklerim farklı.
      Keşke kraliçe olsam, hüzünden yapılı sarayım olsa ve tek başıma yaşasam.

      Sil
    2. çok yürekten çok çok istesen yaparsın ki.
      yapmıyorsan yapamıyorsan daha zamanı gelmemiş demek ki.
      zamanı gelince yaparsın, zamanı da mutlaka gelir.
      :)

      Sil
  2. ::::( huzun en bulunan yasanması zor gıbı gorunsede cıkılmasının daha zor oldugu bırseydır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaşaması da zor ama bir kere saplandımı insan çıkması daha zor.

      Sil
  3. :(((((
    nasıl duygularla yazdın acaba............
    yüreğine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. KRALİÇEM ELLERİNE SAĞLIK.
    HARİKAYDI GÜLÜM:)))

    YanıtlaSil
  5. Nur'um canım, Başım açık, bir zamanlar mayo falanda giydim. Kaynanam ve görümcem çok süslü, onlar kadar olmasamda kırk yılda bir süslendiğim oldu..Cemaatçi değilim, dini bilgilerim inşallah yeterlidir. Anam ve rahmetli babam hacıydı. Kızlarım baba tarafına çekmiş onlarda süslü püslü. Yanin senin anlayacağın her taraftanım bir taraftan değil. Geçen gün uzun up uzun bir yorumunu gördüm. Ve sana çok hak verdim. Yıllarca çok muhafazakar veya çok sosyal demokrat olanlarla ve hatta ortada yürüyenlerle çalıştım. Kimse bana ne şu ol ne bu ol dediler. Ben saygı gösterdim muhafazakarlığından korkulanlar da bana saygı gösterdiler. Bende Atatürk'ü seviyorum. O Anıtkabiri gezerken tüylerim diken diken oluyor. Tarihten kahramanlık öykülerini huşu içinde dinliyorum. Ne alet oldum sevgime, ne alet icat ettim benim gibi düşünmüyor diye. Kimseyi yargılamam. Fikirlere saygı gösteririm. Çoğunluktan daha mı iyi biliyorum. Amerikan sistemi gibi bir düşünce sistemi vardır beynimde kim benim devletimi temsil ediyor ve yönetiyorsa sevsem de sevmesemde odur benim başım. Eleştirmenin dozu var. Her başı açık yönlendirilen Laik olmadığı gibi her başı kapalıda radikal dinci hatta daha amiyane tasvirle öcü değil bence. Bizler önce kendimiz saygı göstereceğiz ki etrafımıza onlarda saygı göstersinler bana. Şimdi Huzursuz Ruhum Aslı, Duygusal Komedi Sevenim Ahu, Bilirkişi deep'im, Sevimli Siyah İnci Dönencem, Ya değirmeni mektuplu Recep bey, yada ortadan kaybolan Gönül Damlası Muammer bey farkı varmı senden benden bir kase Lezzetim Ayşe'mden. Eda düşüncelere yazar, Dostbahçem dünyanın öbür tarafında okur.Kekiğim, esintim, anneeli Reyhanım yada şirinem ve buraya adını yazamadıklarım. Farkımız varmı birbirimizden. Hepimiz kendimize göre yaşamıyor muyuz bu hayatı..Hepimiz sevmiyormuyuz ecdadımızı, atamızı. Uğruna can vermez miyiz Vatanımız için. Hangimiz kaçarız vatan sevgimizden, ezan sesimizi hürmetle dinlemekten. Hepimizin göğsünde gurur yokmudur bayrağımız naz ile dalgalanırken, marşımız kulaklarımızı çınlatırken.

    Aslolan ALLAHcc sevgisi değilmidir. VATAN sevgisi değilmidir. MİLLET Olma sevgisi değilmidir.? Öyleyse nedir bu eleştiriler. Çorumdan adam çıkmaz derler, nice Çorumlular çok misafirperverler. Karslılara güvenme, Karamanın koyunu, Konyanın Manyağı, Gerede insanlık nerede, olmayasın Sivastan Zara'dan..Adana'da Pembe esintim, Antalyada bir tutam kekiğim, Edirnede Siyah Kuğum, İzmirde var Ahum. Nasıl sevmeyiz birbirimizi..Nasıl kalıplaştırabiliriz ki.

    Ben her düşünceye saygı duymayı öğrendim bu hayatta. Bir tek töbe haşa ALLAHcc yok diyenleri sevmem. Yoksa her düşüncede kendime bir kırıntı bulmaya çalışırım. Bulamaz isem karşımdakini kırmadan sessiz kalır onu düşüncesi ile baş başa bırakırım. Her din sonunda Allahcc'a çıkıyorsa saygı duyarım. Her yöne Kabeme bakar gibi bakarım.

    Çok taraflı, sürekli birilerini karalayan, küçümseyen ve milletimizin birliğini dirliğini bozmaya yoketmeye çalışanlar ile muafazakarlığı aynı kefeye koyanlardan biraz kaçıyorum. Senin savunmanı okudum. Çok hak verdim sana. Sözlerinde hafif sertlik var idi ama belkide üst üste çok kırılmış olduğundan. Seni anlıyorum hüzün kraliçesi. Yoksun bırakılmak nedir en iyi ben anlarım gibi.. Seni anlıyorum.

    Umarım bir daha bu kadar üzülmezsin bu hayatta. Umarım bende çok taraflı yazılar okumam. Herkes bu dünyanın nimetlerinden Allahcc'ın taktiri kadar yararlansın inşallah. Ve her daim inançlarımızla, saygımız ve sevgimizle milletimiz çok yaşar. Cumhuriyetimiz çok yaşar. Atamız ve silah arkadaşları ve tüm gelmişimiz geçmişimiz nurlara gark olur..

    Kendine iyi bak..
    Sen dahil fikirlerini paylaştığım, paylaşmadığım tüm arkadaşları çok seviyorum. Paylaşmadığım fikirlerden usulca kaçıyorum. İşte yaz yağmuru gibiyim. Bazen coşuyorum, bazen çisil çisil ancak kendimi ıslatıyorum.

    Mutlu ol çok mutlu..Sevgilerimle kraliçem. Hüzün kraliçem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aynı fikirdeyim ablacım.
      Benim orada kızdığım nokta yok efendim 80 ler 90 larda bir kesim çok eza görmüşte özgür solcu beyin üç beş tane çıkmış. Bu kast edilen en sığ solcu düşünceler.
      İnsanlara saygı duymayı bilmeyenler. Çarşafa hakaret edilmiş, bizim çektiğimiz ezalar resmen unutulmuş da sanki biz gibi insanlar refah içinde yaşamışız ve ezmişiz onları.
      Ben bunu okuyunca çıldırdım. O yıllarda bütün imam hatipliler ilahiyata girmeye zorlandılar. Okumak için başka hiç bir hak verilmedi. Çok nadir biriler tırnaklarıyla kazarak bir yere gelebildi. Nice ahlaklı zeki arkadaşım çok iyi yerlere gelebilecekken okulu bırakmak zorunda kaldılar.
      Ben kardeşimi kanserden kaybettim ve hep hayalim doktor olup onun gibi olanları iyileştirmekti.
      Üniversiteye sayısaldan girdim ki benim zamanımda ne yaparsan yap imam hatipler sözel çıkışlı sayılıyordu. Sayısaldan çok iyi bir ham puan aldım ama ağzımla kuş tutsam giremezdim zira okul puanım sadece 22 puan geliyordu ilahiyat dışı yaptığım her tercihte.
      Oysa ki normal şartlarda okul derecemle alabileceğim puan 80 di. Ve birileri buna çanak tutuyordu. Zira imamhatipler normal üniversitelere girerse onlardan az puan alan diğer liseliler açıkta kalacaktı ve bu sayı gerçekten fazla olacaktı. Ayrıca lise de yaşadığımız o cehennem aklımdan hiç çıkmıyor.
      Şimdi nerede üst rütbeli bir asker görsem arkasından iyi bakamıyorum..
      Belki o çok iyi biridir ama elimde değil onların adına o kadar eza ettiler ki bize..

      Ben çarşaflı değilim hiç bir zamanda o kadar derin olamadım ama ister çarşaf ister bikini giysin benim için insan insandır. Herkesin tercihine saygı duymayı bilirim. Ben başımda ki örtüyü sadece tavsiye edebilirim ama diretemem dayatamam,benim gibi değil diye hakkını elinden alıp ezemem. O yorumu yazdığım yerde birisi çarşaf için bir şeyler söylemiş bir de işte biz özgür olamadık falan demiş ben ona sinirlendim.

      Sonrasında ise konuyu paylaşan arkadaşın benim yazarak yaşadığım bir olaya yani başımda ki eşarba uzanan ve çekip alan adama görevidir yapmalı-yapabilir deyince çıldırdım. Bir insanın en doğal hakkına tecavüz ediliyor bir adam izinsiz hakkı olmadan bana el uzatıyor başımda ki örtüyü çekip oluyor ve bu olan bu kadar doğal karşılanabiliyorsa kendi hakkına duyulmasını istediği saygıyı benim hakkıma duymuyorsa benim o insana anlatabilecek bir şeyim yoktur.

      Bende severim herkesi. çalıştığım iş yerinde tek kapalı bayan benim ve diğer arkadaşlarım en uç şekilde açıklığı yaşayan insanlar. Alevisi de var sünnisi de denize gideriz ben haşama giyerim onlar bikini ama bu güne kadar bana bir kere saygısızlık etmediler bende onlara.. Biri benim başımdaki eşarba laf edecek olsa onlar benden önce beni savunurlar. Çünkü onlar gerçekten insanlar ve insanların vicdani isteklerine saygı duymayı biliyorlar. Neyse uzadı bu konu. İş yerinden neden giremiyorsun anlamadım belki de ağ geçidi ile ilgili bir problemdir inşaALLAH kısa zamanda düzelir.

      Sil
  6. Ha bir de iş yerindeyken yine görüntüleyemiyorum seni:))

    YanıtlaSil
  7. Nur'cum şimdi müsait isen benim bloga girip izleyicim olurmusun bende burada görünmüyorsun belkide bu neden ile seni iş yerinde görüntüleyemiyorum. resimlerin dışında yazıları göremiyorum. Seni görmek için akşam eve gidişimi bekliyeyim:(( bir de bunu deneyelim sorun çözülecekmi?..

    İzleyicim ollll:((

    YanıtlaSil
  8. Canım ben o kadar taraflı yazılar okumak istemediğim için zaten usulca kaçtım..Sen ne demek istediğimi anladın ya. Bende senin ne demek istediğini . Gerisi laf..Kendine iyi bak canım benim..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil