8 Kasım 2012 Perşembe

Sevdiğim Bloglar (1) Ve Bir Mim (Şarkılar)



Merhaba arkadaşlar;

Bu yazımda severek takip ettiğim blogladan bir parça duyuracağım ve sevgili arkadaşım CİCİLEYDİ'nin şarkılar mimini cevaplayacağım.

Öncelikle sevdiğim bloglar;
(şimdilik ilk parça daha sonra parça parça diğerlerini de duyuracağım ve seçimlerim tamamen rastgele her hangi bir derecelendirme yok yani.)

Saçları Yağmurlu Kız(TIK)  : Yaklaşık 7-8 yıldır tanıdığım canım arkadaşımın benim zorlamamla tekrar açtığı ama sadece iki yazı yazıp yine bilinmezlere terk ettiği bu blog bir efsanedir efendim. Ama ne yazık ki eski rutinleri silinmiş sadece iki yazı ile boynu bükük kalmış öylece beklemektedir.

Evet doğru duydun yağmurlu, bu sana kocaman bir sitemdir.


PuCCa Günlük (TIK) : Eskiden, hatta fii tarihinden beri okuduğum ve blogger sayesinde sayesinde meşhur olmuş Selen'nin blogu. Ama bu meşhurluk ona pek yaramadı gibi çünkü oda uzun zamandır bloguna uğramayanlar ve takipçilerini üzenler arasında. Neşeli ve sivri dilli yazıları, acıları kıvrak bir zekayla tiye alan tavrı hep hoşuma gitmiştir. Birazcık edepsiz kelimeleri var ama görmezden gelinebilir.

Murat Mesut (TIK) : Yine okumaktan ve takip etmekten zevk aldığım Murat Abi'nin blogu. Zaman zaman bloğunda uçuşan melodiler de favorim üstelik. Burada kimi zaman hüznü, kimi zaman besleyici ve bilgilendirici yazılar bulabilirsiniz. Kalemi sağlam, kelamı bilgilendirici, şiirleri ise zaman zaman üzücü ama gerçekten okumaya değerdir.

Şirin Tarifler (TIK) : Renkli ve eğlenceli kişiliği, sempatik ve tatlı dili ve de yemek tarifleri ile sevgili şirinem. Birbirinden güzel tariflerin görseli ve pratik tarifi ile bulup, resimleri gördükçe dudaklarınızı ısıracağınız bir yer burası. Zaman zaman şirinem gezdiği güzel yerlerin şuh fotoğraflarını beğendiği şeyleri de paylaşıyor. Buraya girip de karnı acıkmayan olursa beri gelsin :)

Siyah Kuğu (TIK) : En sevdiğim yönü bir birinden sürükleyici hikayeleridir. Ayrıca cana yakın samimi dili, bir birinden güzel ve dokundurucu şiirleri ile kuğum gerçekten okunmaya değer blog arkadaşlarımdan biri. Onun blogunda ki hikayeleri mutlaka ama mutlaka okuyun. Roman tadında ve ders verici bu hikayeleri kitap olmadan önce okuma fırsatı bulacaksınız.

Yaz Yağmurları (TIK) Ah o hatıraların ayak izi yok mu? Sizi sizden alıp başka başka yerlerde hiç tanımadığınız beyhude sokaklarda, eğlence ve hüzün dolu çocukluk anılarında gezdiren Vuslat ablamın blogu. Her telden çalan, kocaman ve mutluluk dolu kalbiyle iyilik ve sevecenlik dağıtan bu blogun sahibine çocukken tahta bir atı hediye edebilmiş olmayı çok isterdim.

Tavsiye yazımın ilk bloggerleri bunlar. Diğer izlediklerimi de zaman zaman paylaşacağım ve sizlerinde bu güzel bloglardan faydalanmanıza umarım vesile olacağım.


Şimdi gelelim sevgili Cici Leydi Zeynep (TIK) 'in Mim'ine..

Aslında burada ne tavsiye edeceğimi bilemedim. Son zamanlarda özellikle takıldığım bir şarkı yok. Ben zaten her şarkıyı dinlerim sözleri anlam verici olduğu ve tınısı beni eğlendirdiği müddetçe.

Arabesk pek tarzım değil ama bazen öyle anlar olur ki çalan arabesk şarkıyı o an sevebilirim.

Ne paylaşsam ne paylaşsam..

Heh bir tane geldi aklıma, eskiden beri resimli bir videonun ardında çalan  arapça (ama sanırsam farsça bazı kelimeleri de var tam çözemedim) bir şarkım var. Yakın zamanlarda mp3'üne denk geldim ve mutluluktan adeta uçtum, zira biz eşimle bu şarkının tınısını inanılmaz beğeniyoruz ve ben dinlerken kendimden geçip çok ama çok uzaklara gidiyorum.

Umarım siz de beğenirsiniz.

(Sayfama ilk girdiğinizde çalmaya başlamış olan şarkıdır kendisi. İyi dinlemeler.)


Cheb Mami - Yahamami 



Nursalkımın..

10 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Rose canım parça parça yayınlayacağım.
      Seçimlerimi kura ile yaptım desem yeridir.
      Yani rast gele oldu ama takip ettiğim herkesi paylaşacağım inşaALLAH.

      Sil
  2. Sevdim...
    Önerilerinde başım üstüne.. İzlicem..
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. ''Bakkal defteri karalamalarım''a değer verip kulaklarımı çınlattığın için çok teşekkürler cimcime..Bu sıra aralıklı arkadaş şiirlerine yer veriyorum blogumda, size de mail attım bir tane istedim ama ulaşmamış mail..En beğendiğin bir şiirini gönderirsen yer vermek istiyorum sırası gelince..Müzik konusunda seçimlerin, çok örtüşüyor benim müzik zevkimle..Blogucudan beri takip ettiğim kıymetli yazarların ilk başında geldiğini biliyorsun zaten..
    Sevgiler ve tekrar teşekkürler kardeşim.

    YanıtlaSil
  4. güzel düşüncelerin için teşekkür ederim tatlım...
    seni seviyorum :)))

    YanıtlaSil
  5. ayni bloglari seviyormusuz demekki.pucca ya sohret pek yaramadi bence de.sevgiler canim.

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel böyle sevdiğin blogları önermen. Senin önerdiklerine bir boş vaktimde bakacağım. Müzik her zamanki gibi çok hoş, hele bu yorumu yazdığım gece saatlerinde çok iyi geldi. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. yaklaşık 2 yıl önce puccanın kitabını okumuştum.
    sonra blogunu gördüm ama okumadım.
    ama böle başladım bloga.
    :)
    kendini göstermeseydi keşke o nedenle bozuldu.

    YanıtlaSil
  8. nursalkımı, sayfanda dönüp duran müzikler var ya, butterflies'ı çok sevdim kim söylüyo onuu?

    YanıtlaSil