22 Nisan 2013 Pazartesi

Uzun Bir Aradan Sonra Merhaba :)

Herkese merhaba,

Uzun, uzun süredir yazamıyorum iş yoğunluğum sebebiyle.
Bu günde çok yoğunum ama blogumu boynu bükük ve boş bırakmak istemediğimden bir merhaba diyeyim hemde sizleri mor sümbülümle tanıştırayım dedim ve geldim. :)



Efendim bu üst resimde gördüğünüz iki kere açan güzel çiçek benim mor sümbülüm olur :)
Geçen hafta bağdat caddesinde ki büyük parkın açılışında aldığımız tek tomurcuk halinde ki sümbülüm bu hafta ben şehir dışındayken iki kere açmış :)

Nasıl güzel kokuyor, nasıl şeker bir görüntüsü var anlatamam..

Bu aralar ne yazacağımı bilemediğimden ve zaten yazacak kadar aklı bir araya toplayamadığımdan uğrasam da bloga yazmadım, yazamadım.

Bu günlükte ölmedim yaşıyorum diyebilmek için uğradım..

Umarım kısa zamanda beynimi ve kendimi toplayıp, yoğunluğumdan sıyrılıp gelirim eskisi gibi..

Umuyorum yani hala :)

Herkese iyi bir hafta diliyorum, tekrar görüşene dek esen kalın :)



Nursalkımın..

11 yorum:

  1. Hoş geldin sefalar getirdin canım.
    çiçeklerin harika:))

    YanıtlaSil
  2. harika çiçeğine ve sana da güzel bir hafta olsun..

    YanıtlaSil
  3. Nursalkımım iyisin önemli olan o. Arada ses vermen bizleri meraktan kurtarıyor.
    Sümbüller harika çiçekler bence de.

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldin gülüm ..çook özleniyorsun.

    YanıtlaSil
  5. hadi bari döndün yemek yap işte.
    :)
    terbiyeli sulu köfte yazcaktım sana.
    :)
    250 gram dana kıyması, 1 fincan pirinç, 1 küçük soğan rendele, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yumurtanın beyazı-içine- (sarısını ayır), 1 tutam tuz, yoğururken tuzuna bakarak, tadarak).

    bunları yoğurursun.

    1 tepsiye 1 yemek kaşığı un koy (tepsiyi kaplayacak kadar), fındık büyüklüğünde köfteler yuvarla, unlu tepsiye sırala (elini suya banarak).

    sonra, bir tencerenin yarısını suyla doldur (yarıdan az gibi), biraz tuz, kaynasın, göbeğinden su kaynayınca, köfteleri at.

    ancak, önce, tepsideki köfteleri, tepsiyi sallayarak unla.

    sonra, 2 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı değil) kaynayacak. ağzını kapatmadan. yoksa taşar. 3o dakika filan kaynar. küçük ocakta, ya da büyükte kısık.

    pirinçler dışarı çıkınca, piştiğini anlarsın.

    tabakta ayırdığımız yumurta sarısına 2 yemek kaşığı limon suyu ya da yarım limonu kat. ikisini çırp. çorba suyundan azar azar, 2-3 kaşık al, karışıma at. terbiye yani. çorbaya at. bir iki karıştır, tamam.

    :)

    YanıtlaSil
  6. tamam sümbülden kurtardın affettik.
    :)

    YanıtlaSil
  7. Bende cok fazla giremiyorum nurum,
    ama arada haer vermek takipcilere gercekten cok iyi geliyor ♥
    Insan bi sure sonra oadar benimsiyo ki gozlerin arar oluyor :)
    Hosgeldin :)

    YanıtlaSil
  8. canım benim inş toparlarsın kendinni farklı sayılmam bende kopup kopup tutunmyaya çalışıyorum adeta sanırım toplamak için zihni insanın vaktide olmalı ,etrafa uyaranlar çok olunca toparlanmıyor bir türlu
    sağlıcakla kal inş
    sümbülünde rengide çoook tatlı

    YanıtlaSil
  9. Sen hoş geldin de Deep'i nasıl ahçı yaptın:)) Bak yemek bloglarına özenmiş sana şahane bir tarif vermiş..Çok sevgilerimle Nursalkımım..

    YanıtlaSil
  10. seni tekrar aramızda görmek güzel...

    YanıtlaSil