22 Nisan 2016 Cuma

Sana Bir Sır Vereceğim..


" Sen yüreğimde ki "Su" yum, 
Dualarda ki umudumsun..
Gönül penceremin tatlı sabah esintisi,
Sen ateşime yağan yağmurumsun.. 
..
Sen kimsin biliyor musun?
..
Bir çocuğun gülüşüne yansıyan merhamet, 
Kalbine ışıyan masumiyetsin.."


Uzun zaman oldu şiir harici pek bir şey yazmadım..
Aslında o kadar çok yazmak istedimki blog kayıtlar listem yarım kalmış taslaklarla doldu taştı..
Engellerim oldu, kimi zaman yoğunsal kimi zaman ruhsal, çoğunlukla bunalımsal..
Aslında beni tanıyanlar bilir, nefes almanın diğer adıdır benim bünyemde yazmak ve içimde biriktirdiklerimi kalemle/klavyeyle aktarmak..

Ve tabii okumak..

Okumak demişken çok uzun süredir belirli bir kitabı baştan sona okuyamadım ya da sabit bir şeye odaklanamadım ama elime geçirdiğim okunacak her nesneyi hıfz etmekten de geri kalmadım.. Dolusuna bereket yorumsuz blog okumamda cabası..
Aslında blog aleminde ki bir çok blogun sıkı takipçisiyim, Çoğunun benden haberi bile yok. Hayalet misali oradan oraya akıyorum. Bu arada blogları bulmamda ki yegane kaynağım okuduğum yazıların altına bırakılan samimi yorumlardır bilesiniz. Yani güzel bir yazının altına bırakılan samimi bir yorumun sahibini/sahibesini merak edip hemen o bloga transfer oluyorum. Daldan dala yani..

Yorum bırakmaya gelince son zamanlarda kendimi ifade etmekte zorlandığımdan, cümlelerim ya devrik ve karmaşık oluyor.. Bir de her kelamın sonuna bir hüzün perdesi çektiğimden suskun kalmak en iyi tercih gibi geliyor.. Eee sahibine benzemeyen cümle haram misali.. (size bir Nur atasözü olsun :)) kısacası okuyup kaçmak ve yürekten bir selam bırakmak daha çok işime geliyor.

Velhasılı kelam bu gün biraz şiire ara verip tüm kalem dostlarıma, son zamanlarda halimi hatrımı soran ama benden cevap alamayan güzel yürekli arkadaşlarıma topluca selam edeyim istedim bir de beni okuyanlara ufak bir sır vermek niyetindeyim..

Okumaktan bahsettim ya, daha doğrusu okuyamamaktan aslında bu konuda bir istisnam oldu. Yakın zamanda sadece bir kitabı baştan sona bir solukta okudum tabiri caizse yalayıp yuttum.. Ve gerçekten son zamanlarda ruhumu okşayan, umutlarımı kucaklayan, rabbime olan güvenimi perçinleyen, dua üzerine yoğunlaşmamı sağlayan en iyi kitaplardan biriydi bu okuduğum..

Tabi yukarıda ki cümlemin ilk kaynağı şüphesiz ki Kuran-ı Kerim'dir. Bu parantezi, en güzel ruhsal şifa kaynağını es geçmek istemediğimden açıyorum. Lakin yetersiz Arapça'm ve tefsirlere sürekli vakit ayıramamam, acizliğimi gözler önüne serdiğinden ve güzel yürekli insanların Kuran esintileriyle yazdığı kitaplar içimdeki şu acize "Su" serptiğinden, en önemlisi Kuran-ı Kerim'e girecek olursam şu aciz kelamımla işin içinden çıkamayacağımdan onu yazmaya yeltenemiyorum bile ama ne demiştim, "Size bir sır vereceğim" ..

Sır öyle güzel ki ben gibi dipsiz kuyularda, ışıksız gezen şu garibi bile tebessüme yeltendirdi.. Ruhunda ki karanlık perdeyi yırtarak, içinde ki çatlaklardan parça parça ışık sızıntılarına geçit verdi.. Bende aldığım bu Sır'ı başkalarına vereyim istiyorum..

Bu sırrı hayatınıza kattığınızda bakış açınızın değişeceğine inanıyorum, her şerrin hikmetine selam edip içindeki hayrı bulacağınızı biliyorum..
Her karanlığın bir ışığa gebe olduğunu, "DUA" denen ilacın her yarayı mutlaka iyileştirdiğini daha iyi anladım ben..

Bana güzellikler katan sırrım oldu.. Neden SENİN'de olmasın ki?
..

Evet sırrımı yazımın içinde bir kaç yere sakladım, bulun lütfen tamam mı?

Sırrı çözenler yoruma yazabilirler, Çözemeyenler ise üzülmesin bir sonra ki yazımda açıklayacağım.. :) Birazcık gizem heyecanlı olur diye düşündüm..


Hayırla kalın, umutla ve en önemlisi Duayla...
Cuma'mız duamız olsun..
(Bana da dua eden mutluluk bulsun:))




Nursalkımın..

19 yorum:

  1. Sır dediğin insan üzerindeki etkiye bağlıdır..sırrı verirsin karşı taraf algılayamayabilir veya içinde ne varsa onagöre yorumlayıp sır mı kadem mi nihayi bir sonuca ulaşabilir..bilemedim Nur Salkım'ım..ben Kur'an'ı Kerim bir de Dua etme eylemi diyeceğim..bunlar bana göre sırdır..

    Bak bu gün Cuma ben de sana bir sır vereyim..nezamanki Cuma günü Kehf suresini (tümünü) okuduysam önümdeki günlerde ya bir kolaylık ya bir aydınlık ya bir gelişme meydana geliyor..inşallah bu gün yine okuyacağım..Dualar güzeldir Salkımım,yazasım var uzun uzun ama sence de biz insanlar uzunluktan ve derinlikten korkar olmadık mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değmesin Yağlı Boya; Canım yazılarını severek takip ediyorum ne kadar uzun yazarsan yaz okurum ben :) kehf suresinin tercümesini okudum bu gün sayende adlımda çok eskiden de okumuşluğum vardı ama unutmuşum insan aklı işte.. sırrını aldım tam yüreğimin üstüne aklımın bir köşesine koydum.. kendi sırrımı biraz sırlı yazmışım henüz bilen olmadı :) pazartesi açıklığa kavuşturacağım inşaAllah.

      Sil
    2. Sevgili Nur Salkımı merak etmedim diyemem bi daha okudum yazını. .bir kaç gün evvel whatsApp'tan apptan bir dost selamsız kelamsiz bana şunu yazdı. .Sana bir sır vereceğim. .dedim ki;nedir?
      Dedi ki sır bir kitabın ismi çok güzel bir kitap ufkumu açtı kalbimi ferahlattı. .kitabın adı sana bir sır verecegim acaba bundan mıdır kastın okuyup yaladığın bu kitap mıydı. ?
      Bak yine uzun yazdım :))

      Sil
  2. Senin sırrın nedir bilemedim ama yazında da çokça bahsettiğine göre Kur'an-ı Kerim bir sır zaten. Onu açtığımızda kalbimize bir ferahlık geliyor. Kim olursak olalım, derdimiz ne olursa olsun. Anlasak da, anlamasak da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yolcu; aynen öyle.. Kuran aslında en açık sır ve kalbe şifa.. ama insan nefsi çoğunlukla bu kaynağı es geçiyor.. sırrıma gelince en kısa zamanda en muhtemel pazartesi yazacağım.. sevgiler..

      Sil
  3. Sende dualar ve mutlulukla kal o zaman (:

    YanıtlaSil
  4. Seni ziyarete geldim canım. Pek güzel anlatmışsın. Bazen meşguliyetlere mola verip içine dönmeli insan, asıl alem orası ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emine Bektaşi; ne iyi etmişsin, hoş geldin. Aynen öyle.. insan başlı başına bir derya zaten..

      Sil
  5. Blogunu açtığımda yazıyı okusam mı okumasam mı diye düşünüyordum. Sonra okumaya başladım. Birazcık kendim de bir şeyler buldum.

    Ben de çoğu bloga girip okur çıkarım. Hatta bazılarına anonim olarak yorum yaparım. Zira düşüncelerin yanında kim ve ne olduğumun bir önemi olmadığını düşündüğümdendir bu davranışım.

    Çünkü birini düşünceleriyle de sevmek mümkün. Tıpkı nefret edebilmenin mümkün oldugu gibi.

    Şimdi sana sadece düşüncelerini sevdim demek istiyorum.

    Tanımıyorum görmüyorum kim olduğunu da bilmiyorum. Pek de önemsemiyorum ama şu satırları yazan insanı sevdim ben.

    Sevgi ve selamlar.

    Sır da sanırım duanın kendisi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıplak yazar bloğuna geldim uzunnn bi yorum yazdım hemde telefondan sonra yolla dedim bir de ne göreyim sadece blog üyeleri yorum yazabiliyomuş ondan kaldı yorumun. O yüzden kopyaladım yorumun bir kısmını sana burdan yazıyorum ;
      Videoları izleyemedim ama diğer deneyleri okudum gerçekten kötü. En kötüsü de sünnet mevzusu olmuş :( o doktor madem çok denemek istiyodu kendisininkini kesseymiş :((( insanın içinde iki kişilik vardır biri gerçek insan tarafı diğeri ise canavar hissiyatı bu ikisi arasında ise incecik bir çizgi. İşte insanlıktan canavar tarafa geçmek bir anlık gaflete bakıyor. Bazı deneyler gerçekten gerekli ama bazıları sadece merak tatmin etmek için canice geliyor bana :(

      Bu arada boıguma bıraktığın yorum beni etkiledi. Yazımı sevmeni sevdim :) ve mutlu oldum. sevgiler..

      Sil
  6. Son zamanlar için tam aradığım bir yazı, düşüncelerimi aynen aktarmışsınız. Bazen klavye başına oturup bu tip yazılar yazmak geliyor içimden.. Ama beceremiyorum ne yazık ki... Yazı biraz kapalı olduğu için sırrınızı bulamadım kusura bakmayın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Burul; parmaklarınızı klavyeye koyverin gitsin.. ben şiir yazarke öyle yapıyorım her kelime kendi kendini yazıveriyor.. sırrı öyle bir sırlı yazmışım ki kimseye ifşa edemedim. Demek benden çok iyi bir sırdaş olurmuş :)) pazartesi açıklayacağım. Sevgiler..

      Sil
  7. Anlatımın gerçekten su gibi dökülmüş ... Yüreğin nasıl rahat olacaksa o şekilde devam ...
    Rabbim etrafımızı o kadar mucizevi sırlarla çevrelemiş ki ... Dua hepimizin ortak sırrı zaten ... Allah yolundan şaşırtmasın hiçbirimizi .. ,
    Sırrın ve sen huzurlu , mutlu , umutlu ve sağlıklı olun ...
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  8. Yorum yapmanız gerçekten önemli değil. Okuyup geçebilirsiniz.

    Zira bunu ben de çok yapıyorum. İyi akşamlar.

    Sevgi ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  9. Değmesin Yağlı Boya: Tebrikler canım sırrımı buldun :) Yaz sen uzun uzun ben de keyif alıyorum uzun uzun :)

    Bu arada sakın sen alma bu kitabı tamam mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yuppies! ..bi kere de bebişey bilip kazanmışım çok sevindim desem ;)
      Kitap alımında sorun yaşıyorum sevgili Nur Salkımım türkiye'den sipariş ettim gümrüğe takıldı o da yetmedi bi de güzel bi vergi koydular anlayacağın o konu sıkıntılı :(

      Sil
  10. Didemika bir deli bir dolu; Çoook teşekkür ederim. Evet en büyük sır zaten kalbe ilham edilen duadır. Ama Değmesin Yağlı Boya kapalı ve kötü tarifime rağmen sırrımı bulmuş. Her zaman, hep birlikte huzur ve dua ile olalım inşaALLAH. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Çıplak Yazar; İçimden geldiği için yazmak istemiştim, düşüncelerimi belirtmeyi gerçekten istediğim için yani :)

    İyi akşamlar, sevgiler..

    YanıtlaSil